Aktuell transportinformation

AVVIKELSER PÅ GRUND AV RÅDANDE PANDEMI: 

På grund av coronaviruset (covid-19) har vi på Transmar bestämt att minimera våran fysiska kundservice. Därför kommer Transmar att stänga sin kundservice för besök, på vikingagränd 6 i mariehamn, tills vidare. 

Ni kan givetvis kontakta oss som vanligt, via telefon och e-mail. 
Telefon: +358(0)1827011 (Öppet veckodagar 08-16) 
Mail: info@transmar.fi
Trafikledning i mariehamn direkt: 0201260500

Tveka inte på att kontakta oss! 

 

Självständighet 2020

(Mer information på kommande)

Julen 2020

(Mer information på kommande)

Nyår 2020

(Mer information på kommande)

 

ÄNDRINGAR I HANDELN MELLAN ÅLAND OCH FASTA FINLAND 01.01.2018

Från och med 01.01.2018 är Skatteförvaltningen den behöriga myndigheten för uppbörd av mervärdesskatt vid import, då importören är införd i registret över momsskyldiga.

För att leveranserna till ditt momsregistrerade företag skall löpa smidigt behöver nedanstående uppgifter säkerställas före leverans.

På fraktsedeln/transoprtdokumentet bör följande uppgifter finnas:

Exportörens namn 

Varuslag & Vikt

Importörens namn, Fo-nummer & Moms reg.

Saknas det uppgifter är vi som transportföretag skyldiga att hålla godset kvar i vår terminal i väntan på utredning. En utredningskostnad kommer då att uppbäras på 24€ / utredning, så kontrollera en extra gång att samtliga uppgifter finns med så att vi kan säkerställa en smidig transport till slutdestination.

Mer information fås av Mariehamns Tull, tel.0295 52 333 eller e-post atp.skattegrans@tulli.fi , www.tulli.fi , http://tulli.fi/sv/foretag och https://vero.fi/sv/foretag-och-samfund/

 

HANDELN MELLAN ÅLAND OCH EU 2018

Det är mycket information gällande ändringar att ta del av just nu, men Du behöver inte vara orolig, Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet och kunskap för att hjälpa dig!

Det är inte så krångligt egentligen. Momsen till Skatteförvaltningen och förtullning till Tullen precis som tidigare. Är du en enskild näringsidkare så använder du nu ditt FO-nummer istället för ditt personsignum vid förtullningen.

Förtullningen kan du göra själv via Tullens hemsida eller så hjälper vi till med denna. Tveka inte att höra av dig till oss! Maila spedition@transmar.fi eller ring oss på 018-27011.

Vill du fördjupa dig ytterligare hittar du mer information på Tullens och Skatteförvaltningens hemsidor www.tulli.fi och www.skatt.fi