Aktuellt | Ajankohtaiset

---

Ajankohtaista

Transmarin tytäryhtiö laajentaa toimintaansa Ruotsissa

Transmar-konsernin Ruotsin tytäryhtiö, AX Transport AB laajentaa toimintaansa yritysostolla. Transmarin jakelutoiminnoista Tukholmassa vastaava, lämpösäädeltyjä varasto- ja logistiikkapalveluja tarjoava AX Transport AB on ostanut Tempcon Stockholm AB:n. Osapuolet ovat lisäksi solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan AX Transport vastaa pohjoismaisen kuljetuskonserni Tempconin kylmäkuljetus- ja logistiikkapalveluista Tukholman alueella.

Sekä AX Transport AB että Tempcon Stockholm AB ovat vuodesta 2019 alkaen harjoittaneet kylmäkuljetustoimintaa Tukholman alueella. Yritykset ovat toimineet samassa kiinteistössä Tuna Gårdsvägenillä Tumbassa. Tempcon-konsernin ja AX Transport AB:n välisestä yhteistyöstä on nyt solmittu yhteistyösopimus samalla kun Tempcon Stockholm AB:n toiminnot, henkilökunta, ajoneuvot ja toimitilat ovat siirtyneet AX Transport AB:lle.

­Tämä uusi, strateginen yhteistyö tuntuu meistä erittäin hyvältä, sanoo AX Transportin toimitusjohtaja Henrik Lindahl. Jo nyt hyvin strukturoitu toimintamme jatkuu entisellään palvelutarjontamme samalla laajentuessa. Tempcon-konsernin kanssa solmimamme yhteistyösopimus avaa meille täysin uusia mahdollisuuksia nykyisten asiakassuhteittemme samanaikaisesti jatkuessa vakaalla pohjalla, Henrik Lindahl korostaa. AX Transport toimii myös Transmar-konsernin Ahvenanmaan ja Ruotsin välisten toimitusten terminaalina.

­Meillä on nyt yritysluovutuksen ja AX Transportin kanssa tehtävän strategisen yhteistyön ansiosta entistä paremmat edellytykset tehdä uusia ja laaja-alaisempia sopimuksia, sanoo Tempcon Groupin konsernijohtaja Christian Hallberg. Yhteiset lämpösäädeltyjen tuotteiden varasto-, terminaali- ja kuljetuspalvelumme sekä kapasiteettimme lisääntyvät merkittävästi Tukholman alueella.

Lisätietoja:

Henrik Lindahl, toimitusjohtaja, AX Transport AB, puh +46 705 101 740 tai sähköposti: henrik.lindahl@axtransport.se

Christian Hallberg, konsernijohtaja, Tempcon Group AB, puh. +46 729 647 688 tai sähköposti: christian.hallberg@tempcongroup.se

Uuden yhteistyökumppanimme esittely:

Tempcon Group AB on lämpösäädeltyihin kuljetuksiin erikoistunut yritys. Konsernin muodostavat aliurakoitsijaperiaatteella toimivat tytäryhtiöt. Tytäryhtiöiden keskittäminen yhteiseen konserniin lisää yritysten maantieteellistä kattavuutta ja palvelutarjontaa samalla kun paikallinen läsnäolo, oma tavaramerkki ja olemassa olevat asiakassuhde- ja yhteistyöverkostot säilyvät ja kehittyvät. Konserni muodostettiin 2016 ja sen omistuksessa on tällä hetkellä 15 tytäryhtiötä. Tytäryhtiöille on tunnusomaista, että ne kaikki edustavat vahvoja tavaramerkkejä ja että ne ovat omalla maantieteellisellä markkina-alueellaan ja asiakassegmentillään johtavia yrityksiä. Konsernin liikevaihto on noin kolme miljardia kruunua (n.(yli 260 miljoonaa euroa), se työllistää reilut 1 500 henkeä ja sen ajoneuvokanta käsittää yli 500 ajoneuvoa. Konserni liikennöi Ruotsin lisäksi muissa Pohjoismaissa sekä Pohjois-Euroopassa. Tempcon-konsernin omistavat sen tytäryhtiöiden perustajat ja yritysjohto. Konsernin enemmistöosakas on investointirahasto Accent Equity.